Over Digmon

“De meest Funky Bassist op de gitaar”
“De Groovediesel van het Noorden”

Digmon Roovers - Linde Dorenbos Photography-0272

“Eigenlijk ben ik een drummer op gitaar die baslijnen speelt”

Digmon is geboren op 30 november 1968. Op 8 jarige leeftijd begint hij met gitaarspelen. Na twee jaren klassiek les te hebben gehad krijgt hij les van zijn oudste broer. Als tiener ontdekt hij muziekstijlen als: Funk, Soul en Reggae. Op 16 jarige leeftijd speelt Digmon in zijn eerste band. Verschillende bands volgen waar hij zowel gitaar, drums als basgitaar speelt. Na een jaar milieukunde te hebben gestudeerd wordt hij toegelaten tot het conservatorium in Groningen, waar hij lessen volgt bij Winfred Buma en Jan Kuiper. Wanneer hij 22 is komt Digmon terecht bij de reggaeformatie Johnny Baby & The Liberators waarmee hij in binnen en buitenland speelt. Tegelijkertijd richt hij samen met Gerrit de Boer en Sebastiaan Kaptein de formatie Jamesz op. Hier legt Digmon de basis voor het basspelen op de gitaar.

Na jarenlang in Jazzcafé de Spieghel in Groningen te hebben gespeeld wint Jamesz in 1999 de solistenprijs van het Nederlands Jazzconcours. In 2000 winnen ze de Dutch Jazz Competition en brengen zij hun tweede album genaamd ‘Fatuh’ uit met als gastenmusici: Toon Roos en Izaline Calister. Ze spelen o.a. op het North Sea Jazz Festival en festivals in Tunesië, Duitsland en Costa Rica. In de groep Jamesz ontwikkelt Digmon het basspelen op een steel string gitaar.

Mede dankzij zijn basspel op de gitaar wordt Digmon gevraagd voor de Five Great Guitars met Jan Kuiper, Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel en Zou Diarra. Met hen doet hij in 2003 en in 2004 een theatertournee langs de Nederlandse theaters.
In 2005 en 2006 speelt hij met Harry Sacksioni in het programma: City! Digmon wordt aangekondigd als: ‘De meest funky bassist op de gitaar’.

In 2006 speelt Digmon in het nieuwe programma van de Five Great Guitars: “Groove Masters XL” met als speciale gast; Larry Carlton. Door deze tour krijgt Digmon de bijnaam: ‘De Groovediesel van het Noorden’. In hetzelfde seizoen speelt hij ook met het Rosenberg Trio in het Concertgebouw in Amsterdam.

In seizoen 2007 vraagt Harry Sacksioni Digmon mee te doen met het programma ‘City Talent Tour’. Ook vraagt Jan Kuiper in 2007 Digmon wederom ‘gitaarbas’ te spelen tijdens de tournee “Groovemasters” met de Amerikaanse gitariste Kaki King. Dit doet hij samen met de Afrikaanse percussionist Moussé Pathé M’Baye en de Indiase percussionist Sandip Bhattacharya.

Als vast lid van de Five Great Guitars laat ‘De Groovediesel’ ook zijn trademark horen tijdens een nieuwe tournee langs de Nederlandse theaters in 2009. Dit doet Digmon samen met Initiatiefnemer Jan Kuiper, Blueslegende Erwin Java, Koning van de Desert-Blues Zou Diarra, de Amerikaanse Topgitariste Muriel Anderson en Gitaargigant Jan Akkerman.

“De zweep gaat erover als Digmon Roovers de bassnaren geselt. Zijn groove heeft ballen, nee kloten! Mannelijk en furieus zet hij de Fazz Dance in”. Dit wordt over Digmon geschreven tijdens de African Blues Tour van de Five Great Guitars in 2011 met special guest Habib Koité.

In het seizoen 2013-2014 speelt Digmon met Jan Kuiper en Habib Koité in het programma African Samba!

Samen met Eddy Zoe, Jan Kuiper, Paulus Schafer, Camilla Costa, Moussé Pathé M’Baye, Gianna Tam en Pape Seck, doet Digmon in 2015 een Theatertournee met als titel: “Guitarheroes”.
In datzelfde seizoen speelt Digmon mee met Harry Sacksioni’s Jubileumtournee ’65.

In 2016 wordt Digmon een RGM-Practitioner. In datzelfde jaar speelt hij mee met de “Welcome to the Club” tour met Harry Sacksioni.

In 2018 volgt de zeer succesvolle Reunion Tour van de Five Great Guitars samen met Jan Kuiper, Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel en Zou Diarra. In datzelfde jaar wordt Digmon Master-Practitioner RGM en zet hij samen met RGM-Nederland, RGM-indeklas op de kaart.

2022 is het jaar van de “Black Magic Woman Tour – A tribute to Santana”. Met Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer en Marcel de Groot.

Naast het spelen in verschillende formaties is Digmon werkzaam als gitaardocent bij het Kunstencentrum in Winschoten. Hij heeft een bloeiende lespraktijk en is RGM-Master-Practitioner.

Digmon geeft verschillende cursussen en workshops, waaronder:
Gitaar in de Klas
Muziek á la Guildhall
RGM in de Klas
Gypsy Jazz Workshop Week
Five Great Guitars-Guitar Gym
Zoom Gitaar-workouts

Digmon:

“De Kick voor mij is om de ander zo goed mogelijk te laten spelen. Mijn motto: steady doorgrooven. Boem, Tjak. Minimaal.Meer heb je niet nodig. Ritmiek is alles.
Eigenlijk ben ik een drummer op gitaar die baslijnen speelt”

Pers:

“Ik ben een drummer op gitaar die baslijnen speelt” In het magazine New Folk Sounds een interview met Digmon
Lees het hele artikel uit het magazine van folk tot wereldmuziek: Digmon-Roovers-basgitarist-op-de-gitaar

“Dan rest nog Digmon Roovers. Hij heeft zich in een aantal theatertournees ontpopt als de wérkelijke stille leider. Zijn bas- en subtiele slagwerk stellen de andere Four in staat om hun deel zo goed mogelijk te doen. Digmon Roovers is zijn eentje, met zijn minimale, maar zeer doeltreffende begeleiding, swingt de pan uit. Hij is de ‘groovediesel’ en mag in het vervolg in de programmaboekjes vermeld staan als Digmon GRoovers.”
Lees het hele artikel uit de Meppeler Courant: Five-Great-Guitars-begrooven-zich-in-Ogterop

“Het cement van de voorstelling werd gemaakt door gitarist Digmon Roovers. Solistisch is hij.minder prominent aanwezig, maar hij is de grote conductor. Hij geeft de groove aan, de overgangen en houdt met zijn spel en subtiele blikken de boel bij elkaar.”
Lees het hele artikeluit de Meppeler Courant: Gefuseerde-culturen-op-5-gitaren

“De zweep gaat erover als Digmon Roovers de bassnaren geselt. Zijn groove heeft ballen, nee kloten! Mannelijk en furieus zet hij de Fazz Dance in”.
Lees het hele artikel uit de Stentor: Afrikaanse-blues-uit-Groningse-klei

Neem contact op

Digmon Roovers

Locatie Studio Groningen:
Borgmanschool, ingang Oliemulderstraat 51
9724 JD, Groningen

T : 06-55378258
E : digmonroovers@gmail.com

Kvk-nummer, BTW-nummer en Bankrekening op te vragen.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.